Skovlyst

Skovlyst – Fra Mikrobryggeri til Internationalt Bryghus

I tæt kontakt med naturen og skovens råvarer.

Skovlyst opstod på en rask vandretur under Hareskovens frodige trækroner. Midt i skoven slog en lys idé pludselig ned i Brygmester Casper Møller. Bladenes knitrende knasen under hans støvler og skovens spændende råvarer inspirerede den dengang 31 årige brygmester til at blande skovens friske aromaer med humlen og maltens fyldige smage.

I skovens dybe, stille ro

I 2005 fik Skovlyst udvidet restaurationen med et mikrobryggeri og startede med at eksperimentere på det gamle traktørsted i Hareskoven. Dengang gjorde de sig intet begreb om, hvor meget det frø, de var i færd med at så, ville spire og gro over de næste mange år. Nok var ambitionen, at nå en bred skare af øl folket ved at få Skovlyst ud på hylderne i de danske supermarkeder. Men ingen kunne have forudset, hvor mange tusinde liter øl, der ville komme til at strømme ud af skoven.

Siden da er Hareskoven falmet og blomstret op på ny adskillige gange. Birkebryggen har fået følgeskab af blandt andet BøgeBryg, EgeBryg, og Nældebryg. Skovlysts produkter er i dag at finde på butikshylder og ølhaner over hele landet. Danskerne har taget smagen af skoven til sig i et omfang, der gjorde det svært for det gamle restaurationsbryggeri at følge med. Trods sine næsten 900 Hektoliter blev bryggeriet i Hareskoven allerede i 2008 for småt. Skovlyst kunne umuligt forblive et mikrobryggeri og samtidig følge med den stigende efterspørgsel. Det var blevet tid til at udvide, og pludselig stod bryggeren overfor en række spændende beslutninger.

Over stok og sten

Det oplagte valg var at bevare produktionen i Danmark. Men for at imødekomme krav til kvalitet og produktionsmetoder, måtte man kigge til udlandet. Det var ikke muligt at finde den rette partner i Danmark.

Skovlysts ølbrygning blev flyttettil udlandet, hvor mulighederne for at udvide kapaciteten, uden at sænke kvaliteten, var til stede. I første omgang rykkede en del af produktionen til det højt respekterede familieejede brygger Van Pur i Polen. Siden da er spændende partnerskaber med familieejede bryggerier i både Frankrig og Østrig kommet til. Udvidelserne muliggjorde, at Skovlyst øllet i dag findes i langt de fleste supermarkeder. Alene i 2012 tredoblede bryggeriet sin omsætning. I dag produceres der mere end tre millioner øl om året.

Igennem de seneste mange år er Casper Møllers oprindelige lille frø i Hareskovens muld vokset sig til et stort, frodigt træ med en solid stamme,og grene der rækker langt ud over Danmarks grænser.